MARLOES BRUILOFT FOTOGRAFIE

Vragen

 

Kunnen we je eens ontmoeten voordat we bij je boeken?

Bij interesse kunnen jullie een mail sturen of bellen. Ik kijk dan of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum. Als dit het geval is, maak ik graag een afspraak om jullie te ontmoeten. Het is voor jullie maar ook voor mij fijn om elkaar van tevoren een beetje te leren kennen.

Heb je veel ervaring?

Ik ben in 2004 afgestudeerd aan de kunstacademie te Breda, sinds die tijd ben ik werkzaam als freelance fotograaf voor kranten, tijdschriften, bedrijven en bruiloften. Dus ja ik draai al even mee, maar ik zie elke bruiloft weer als een geheel nieuwe ervaring.

Heb je een reserve camera?

Ja ik zorg dat ik altijd een reserve camera en reserve flitser bij me heb.

Met welke camera fotografeer je?

Ik fotografeer met een digitale Nikon spiegelreflex camera.

Wat gebeurt er als jij  bent verhinderd?

Wanneer ik door ziekte, ongeval of om wat voor reden dan ook niet staat ben om jullie trouwdag te fotograferen, dan zorg ik er voor dat er een andere fotograaf voor jullie klaar staat om jullie huwelijksdag in beeld te brengen. Uiteraard is dit een ervaren fotograaf die zijn vak verstaat en jullie trouwdag prachtig in beeld brengt. De vervangende fotograaf zal handelen naar wat eerder met jullie is afgesproken.

Maak je ook zwart wit foto’s?

Ik fotografeer standaard in kleur, bij de nabewerking op de computer kan ik foto’s zwart wit maken. Ik vind het soms zelfs mooier. Zelf vind ik het leuk om kleur en zwart wit af te wisselen in  een fotoboek.

Ik heb laatst bij iemand een boek gezien met bruinige foto’s, kan je dat ook?

Deze bewerking heet sepia. Ik kan het wel, maar het is niet mijn stijl, dus ik denk dat je dan beter naar een fotograaf kan zoeken die meer bij deze stijl past.

Hoe lang worden de foto’s bewaard?

De geselecteerde beelden worden een jaar lang bewaard. Het is dan ook verstandig om zelf te zorgen dat je een backup maakt op een harde schijf en een DVD. De levensduur van een DVD is niet onbeperkt, dus ik raad je een om elke drie jaar een kopie van de DVD te maken.

Worden onze foto’s ook op jouw website geplaatst?

Ja ik gebruik de foto’s ook als portfolio materiaal en voor promotie. Wanneer jullie dit echt niet willen, geef het dan aan.

Moeten we een aanbetaling doen?

Ja ik vraag altijd een voorschot van minimaal 25% van het totale bedrag. Zodra het voorschot is voldaan dan is de boeking definitief.

Ik vind het verschil in prijs voor een reportage zonder en een reportage met boek nogal groot. Kan je uitleggen hoe dat komt?

Een boek maken kost heel veel tijd. Ik ben minimaal wel drie dagen bezig met het samenstellen van een mooi album.

Kunnen we zelf de foto’s selecteren die in het album komen?

Ja dat kan zeker. Ik hoor graag over welke beelden jullie het meest enthousiast zijn en houd daar uiteraard graag rekening mee. Echter om een verhaal te vertellen, heb je soms ook foto’s nodig die je in eerste instantie niet het mooiste vindt. Deze plaats ik dan wat kleiner, zo wordt het wel een lopend verhaal, wat tot een mooi resultaat leidt.

Mogen we het album zien voordat het definitief gedrukt wordt?

Ik ontwerp het album op de computer en stuur een preview door naar jullie. Daarna kunnen jullie wijzigingen doorgeven. Als ik groen licht gekregen heb bestel ik het album bij mijn leverancier.

Hoe lang moeten we uittrekken voor de fotosessie?

Het is helemaal wat je zelf wilt natuurlijk. Ik maak mee dat er geen behoefte is aan een fotosessie, dus dat ik de dag als een reportage vastleg. Als jullie een fotosessie willen is het fijn om minstens 1 ½ a 2 uur te hebben. Er moet vaak nog naar een andere locatie gereden worden en het is altijd even zoeken naar een mooie pose. Uiteraard is het belangrijk dat het relaxed/ leuk blijft en we niet hoeven te haasten.